Skip links
Optimale afstelling van je fiets

Bikefitting

Basis

BikeFitting Basis

Resultaten en voordelen
Uitgangspunt van de bikefit is comfortabel en blessurevrij fietsen. Dat betekent dat alle contactpunten tussen lichaam en fiets moeten kloppen en ook nog binnen een juiste verhouding tot elkaar. Om deze reden besteden we veel aandacht in de bikefit aan de optimale afstelling van pedalen, schoenplaatjes, insoles, fietsschoenen, zadel en stuur.
We maken gebruik van geavanceerde apparatuur, waardoor je inzicht krijgt in wat de beste oplossingen zijn en je goed geïnformeerd beslissingen kunt nemen. Daarnaast laten we je ook beleven wat het verschil is tussen een slechte, goede en perfecte afstelling. Uiteindelijk gaat het er ons om dat je na de bikefit jarenlang fietsplezier hebt.

Maak een afspraak

Jarenlang fietsplezier met de BikeFitting Basis
Naar onze agenda

Wat gaan we doen?

Het proces in een paar stappen uitgelegd.

1. ONTVANGST EN INTAKE

Onder genot van een kop koffie of thee nemen we je fietsdoelen en -wensen door.

3. CONTACTPUNT SCHOENEN/PEDALEN

We stellen je pedalen, schoenplaatjes, insoles en schoenen perfect af.

5. CONTACTPUNT STUUR

We stellen je stuur in op basis van jouw voorkeuren, waarbij we eenvoudig inzicht kunnen geven in de verschillende stuurposities.

2. JOUW BIKE DNA

We meten je lichaamsmaten en je flexibiliteit en leggen dit vast om de optimale fietspositie te kunnen berekenen.

4. CONTACTPUNT ZADEL

Met behulp van zadeldruk meting vinden we de juiste zadelpositie, zodat je optimaal zit.

6. OPTIMAAL FIETSPLEZIER

De resultaten leggen we vast voor de toekomst, zodat je optimaal fietsplezier houdt.

VRAAG EN ANTWOORD

Je neemt mee: een wielerbroek, ondershirt en wielershirt. Je fietsschoenen en sokken, een handdoek en een bidon. Als je je bestaande fiets meeneemt, graag van tevoren schoonmaken.

Reken erop dat we circa 2,5 tot 3 uur nodig hebben om je fiets perfect af te stellen.

De bikefit vindt plaats in ons BikeLab aan de Narvikstraat 1 te Puttershoek

Bij het maken van de afspraak ontvang je een bevestiging met hierin alle relevante informatie. Als je deze informatie doorneemt en de instructies volgt, ben je uitstekend voorbereid.

Vanzelfsprekend kan dit, maar het ligt wel aan het frame en de groepsset van de fiets. Dit wordt besproken tijdens het maken van de afspraak.

Het is verstandiger dan eerst een fiets kopen en dan pas een bikefit doen. Het is al meerdere keren voorgekomen dat uiteindelijk de framemaat niet paste of dat de stuurpen niet de juiste lengte had. 

Dat is zeker mogelijk. Het maakt onderdeel uit van je FietsDNA, waar we op basis van de eerste meting je kunnen ondersteunen bij het vinden van de juiste fiets. Als je je fiets hebt gevonden, kunnen we met de Bikefit Basis de verdere afstelling uitvoeren.

Een bikefit levert een optimale fietspositie en kan vele klachten wegnemen. Belangrijk is om de aard van je klacht in een zo vroeg mogelijk stadium te melden, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Een bikefit kan niet alle klachten wegnemen. Wij werken samen met verschillende (para-)medici naar wie wij je kunnen doorverwijzen voor een grondige analyse en behandeling van de klacht.