Skip links
Meer vermogen uit je fiets halen

Bikefitting

Uitgebreid / Aero

Bikefit Uitgebreid / Aero

Meer vermogen uit je fiets halen
Als je voor topprestaties gaat, wil je het maximale uit je fietspositie halen. Zowel qua aerodynamica als qua vermogen. Terwijl je nog steeds comfortabel wilt blijven fietsen. Dat is de uitdaging van de Bikefit Uitgebreid / Aero. We gaan samen met je op zoek naar de optimale fietspositie.
Naast aandacht voor de aerodynamische positie, maken we gebruik van pedaalkrachtanalyse. Hiermee maken we inzichtelijk in hoeverre je ruimte hebt om meer vermogen te halen uit het aanpassen van je fietspositie. Hiermee bereiken we dat je efficiënter gaat trappen, waardoor je meer vermogen genereert op basis van dezelfde energie.

Een meer aerodynamische houding én meer vermogen

De puntjes op de i met behulp van MotionCaption.

Maak afspraak

Haal het uiterste aan snelheid uit jezelf en je fiets!

Naar onze agenda

Vraag en antwoord

De Bikefitting Uitgebreid / Aero heeft andere uitgangspunten, namelijk het leveren van meer vermogen en een meer aerodynamische houding. Deze Bikefit is vooral bedoeld voor degenen die meer prestaties uit zichzelf en hun fiets willen halen, zoals wedstrijdrijders en -triatleten.

Met MotionCaption maken we door middel van tags op je benen inzichtelijk hoe vermogen wordt geleverd tijdens de pedaalomwenteling. Op basis hiervan gaan we op zoek naar verbeteringen die tot het leveren van meer vermogen leiden. We maken hierbij gebruik van LEOMO.

Vanzelfsprekend, maar het is afhankelijk van het frame en de groepsset. Tijdens het maken van de afspraak nemen we dit met elkaar door.

Vanzelfsprekend, op basis van je FietsDNA kunnen we je ondersteunen bij de aankoop van een fiets. Na aankoop vindt dan de Bikefit plaats.

We hebben toegang tot groothandels en gespecialiseerde aanbieders voor zowel componenten als wielen. We helpen je graag om tot keuzes te komen op basis van je wensen en doelen.

Juist bij klimmen is je pedaalkracht en -efficiëntie van groot belang, vandaar dat de Bikefit Uitgebreid de betere keuze is.

Bij een criterium geldt dat je de bochten superstrak wilt kunnen nemen. Dat vraagt om een iets andere gewichtsverdeling, met liefst een lager zwaartepunt. Een “aeroframe” voldoet aan die voorwaarde. Je kunt daarnaast overwegen om het frame iets korter te houden, waardoor de wielen net iets dichter bij elkaar staan en een bocht rijden scherper kan. Allerlei aspecten spelen natuurlijk een rol, maar deze komen aan bod tijdens de Bikefit.