Skip links

Perfect passende fietsschoenen zijn een basisvoorwaarde voor jarenlang fietsplezier

FootComfort

Perfecte match voor je voeten
Je voeten zijn de enige vaste verbinding met je fiets en het punt van krachtoverbrenging. Dat maakt dat de combinatie pedaal, schoenplaatjes, schoen en binnenzool enorm belangrijk is voor het comfort en het leveren van prestaties.
Met FootComfort nemen we je stap voor stap mee door het proces van voetmeting, passen van alternatieven, testen en uiteindelijk kiezen van de combinatie die het beste bij jou past.

01

Meten

Een anatomische analyse van je voeten. We kijken niet alleen naar de lengte van je voeten, maar ook naar de breedte, de hoogte van je voetboog en je wreef. Daarnaast spelen de stand van je tenen en eventuele knobbels een belangrijke rol om tot de beste keuze te komen.

02

Testen

Op basis van de analyse gaan we aan de slag met pedalen, schoenen en binnenzolen, passend bij jouw voeten. De verschillende combinaties testen we op onze fitbike, zodat je een goede indruk krijgt van welke combinatie het beste bij je past.

03

Kiezen

Uit de test zullen één of twee combinaties het beste bij je passen. Dan kan je nog kiezen welke kleuren, uitvoering en model het best past. Dat kan zelfs volledig custom zijn, waarbij je een eigen logo of tekst op je nieuwe schoenen kan laten zetten.

Foot Comfort

Ervaar hoe comfortabel perfect passende fietsschoenen zijn!

Maak afspraak!

Pedalen

Welke pedalen u kiest, kan aanzienlijk bijdragen aan het comfort en de krachtoverbrenging die u zoekt. Daarnaast kan het bijdragen aan het vinden van de juiste positie van de voet ten opzichte van de knie in de bewegingsketen. Bijvoorbeeld door de lengte van de pedaalas aan te passen aan de ideale positie.

Meer weten over Shimano, Look, Speedplay of andere pedalen? Maak een afspraak!

Positie van je schoenplaatjes

Voorkom slepende blessures

De positie van je schoenplaatjes is bepalend voor comfort en krachtoverbrenging. Verkeerd geplaatste schoenplaatjes kunnen leiden tot slepende blessures. Daarnaast, schoenplaatjes slijten vrij snel en moeten regelmatig vervangen worden. Wees er dus op tijd bij!

Maak afspraak!

Je schoenplaatjes perfect uitgelijnd!

Inlegzooltjes

Als je voet volledig contact maakt het je fietsschoen, is de krachtoverbrenging én het comfort duidelijk hoger. Daarom werken we graag met inlegzooltjes, zodat de voetboog volledig wordt ondersteund.

Meer weten over inlegzooltjes en fietsschoenen? Maak een afspraak!