Skip links

Triathlonweekend Vogezen 2023

Gevorderde triatleten: 19 tot en met 23 april 2023

Triathlonweekend 2023

Een gezellig, sportief weekend met tal van zwem-, fiets- en loopsessies in de prachtige natuur van de hoge Vogezen.

Korte beschrijving

Het weekend staat in het teken van de drie sporten, maar staat ook bol van plezier, ontspanning, met elkaar kennis en ervaring uitwisselen. Ook is er de mogelijkheid om in samenspraak de basis voor je wedstrijdseizoen te leggen. Zoals altijd, niets moet. Je kunt ook meegaan om alleen te zwemmen of alleen te fietsen met de groep en andere trainingssessies over te slaan. Gewoon luieren of zelf de omgeving verkennen mag natuurlijk ook!

Als uitvalsbasis gebruiken we een chalet in Gérardmer. Gérardmer is bekend van de Triathlon en Xterra die hier jaarlijks gehouden worden.

Alle maaltijden, koffie, (kruiden)thee en fruit gedurende het verblijf zijn inbegrepen. We nemen onze eigen kok mee, dus we zijn meer dan flexibiliteit met betrekking tot dieetwensen. Vanzelfsprekend wordt er ook vegetarisch aangeboden.

We vertrekken op woensdag 19 april met eigen vervoer. De terugreis is gepland voor zondagmiddag 23 april.

Het minimum aantal deelnemers is 8 ervaren triatleten.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

Woensdag 19 april 2023

Vertrek vanuit Nederland met eigen vervoer (gaan we onderling regelen). Reistijd is circa 6 uur naar de accommodatie. We zijn welkom vanaf 16.00 uur. Na het inchecken gaan we even lekker zwemmen in het meer van Gérardmer of een trail lopen rondom de accommodatie. Tijdens en na het gezamenlijk diner is er ruimte om verder met elkaar kennis te maken.

Donderdag 20 april 2023

Voorafgaand aan het gezamenlijk ontbijt is er een zwemtraining. Na het ontbijt gaan we op de fiets de hoge Vogezen verkennen met een lange duurrit. We zijn weer op tijd terug voor de lunch of als het goed weer is, lunchen we onderweg. In de middag (na een siësta) is er ruimte voor een workshop (wordt nog nader ingevuld). Na het gezamenlijk diner organiseren we een leuke PubQuiz.

Vrijdag 21 april 2023

Voor het ontbijt is er een zwemtraining in het meer van Gérardmer. Na het ontbijt is er een fietstraining of trail gepland (afhankelijk van het weer). Denk hierbij aan een klimtijdrit op Col de Grosse Pierre (6,3 km tegen 5,1% gemiddeld) of een trail op Le Saut de la Bourrique par le Chemin de l’Urson (5,1 km met 181 hoogtemeters). Ook in de middag is er ruimte voor een workshop (wordt nog nader ingevuld). Na het diner is er deel 2 van de PubQuiz.

Zaterdag 22 april 2023

Na het ontbijt vertrekken we naar het meer van Xonrupt voor de 3e editie van de Triathlon Reserved van Xonrupt-Longemer. De wedstrijd bestaat uit 5k hardlopen rondom het meer, fietsen met de beklimming van de Col de la Schlucht, het gehele parcours is circa 25 km met 500 hoogtemeters en tenslotte 500 meter zwemmen in het meer. Na de lunch is er ruimte voor een mooie hike of of een bezoek aan een terras in Gérardmer.

Zondag 23 april 2023

Voor het gezamenlijke ontbijt is er een zwemsessie of een hardlooptraining. Dan opfrissen, ontbijten en rond 10.30 uur vertrekken we weer naar Nederland.

Zoals aangegeven is het programma onder voorbehoud van o.a. het weer. Voor het fietsen en hardlopen kunnen verschillende groepen worden gemaakt op basis van snelheid en/of duur. Je bent niet verplicht om aan de trainingssessies deel te nemen.

 

Accommodatie

We maken gebruik van een chalet in Gérardmer, dat we huren van Dominique en Vincent, beiden Franse triatleten. Het chalet kent drie 2-persoonskamers en twee 3-persoonskamers. De 3-persoonskamers bestaan uit losse bedden.

Gedurende het verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals koffie, (kruiden)thee en fruit. Niet inbegrepen zijn de overige consumpties.

Prijzen en reserveren

De prijs bedraagt € 495,- per persoon. Hierin zijn de overnachtingen en alle maaltijden op basis van vol pension inbegrepen. Daarnaast is koffie, (kruiden)thee en water inbegrepen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Reserveren kan via deze link.

Voor vragen over het triathlon weekend, zoals dieetwensen, allergieën, andere accommodatiemogelijkheden, etc. kan je mij bereiken op (06) 1963 1986.

 

 

Nieuwsgierig naar de vorige editie?

Tijdens de editie 2022 maakten we sprongen in de skillset door middel van workshops!

Bekijk hier de foto's en video's van 2022!