Skip links

Triathlonweekend Vogezen 2022

27 tot en met 31 juli 2022

Triathlonweekend 2022

Een gezellig, sportief weekend met tal van zwem-, fiets- en loopsessies in de prachtige natuur van de hoge Vogezen.

Korte beschrijving

Het weekend staat in het teken van de drie sporten, maar staat ook bol van plezier, ontspanning, met elkaar kennis en ervaring uitwisselen. Ook is er de mogelijkheid om in samenspraak de basis voor je trainingsplan 2023 te leggen. Zoals altijd, niets moet. Je kunt ook meegaan om alleen te zwemmen of alleen te fietsen met de groep en andere trainingssessies over te slaan. Gewoon luieren of zelf de omgeving verkennen mag natuurlijk ook!

Als uitvalsbasis gebruiken we Ptitmonde, een accommodatie met meerdere 2-persoonskamers (eigen badkamer), een zaal en volop ontspanningsmogelijkheden (o.a. Ayurvedische massage).

Alle maaltijden, koffie, (kruiden)thee en fruit gedurende het verblijf zijn inbegrepen.

We vertrekken op woensdag 27 juli met eigen vervoer. De terugreis is gepland voor zondagmiddag 31 juli.

Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum aantal deelnemers is 16.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

Woensdag 27 juli 2022

Vertrek vanuit Nederland met eigen vervoer (gaan we onderling regelen). Reistijd is circa 6 uur naar de accommodatie. We zijn welkom vanaf 16.00 uur. Na het inchecken gaan we even lekker zwemmen in het meer van Xonrupt of een trail lopen rondom de accommodatie. Tijdens en na het gezamenlijk diner is er ruimte om verder met elkaar kennis te maken.

Donderdag 28 juli 2022

Voorafgaand aan het gezamenlijk ontbijt is er een zwemtraining. Na het ontbijt gaan we op de fiets de hoge Vogezen verkennen met een lange duurrit. We zijn weer op tijd terug voor de lunch of als het goed weer is, lunchen we onderweg. In de middag (na een siësta) is er ruimte voor een workshop over Lichaamshouding en Energiebalans door Jacky van der Wijk van Yumebalance.com. Na het gezamenlijk diner organiseren we een leuke pubquiz.

Vrijdag 29 juli 2022

Na het ontbijt vertrekken we naar het meer van Xonrupt voor de 2e editie van de Triathlon Reserved van Xonrupt-Longemer. De wedstrijd bestaat uit 5k hardlopen rondom het meer, fietsen met de beklimming van de Col de la Schlucht, het gehele parcours is circa 25 km met 500 hoogtemeters en tenslotte 500 meter zwemmen in het meer. Na de lunch is er ruimte voor een mooie hike of indien gewenst een Ayervedische massage.

Zaterdag 30 juli 2022

Na het gezamenlijk ontbijt is er een hardloopsessie. Na de gezamenlijke lunch vertrekken we per auto (of per fiets) naar le Markstein, waar de 6e etappe van de Tour Feminin eindigt en we toppers als Annemieke van Vleuten, Marianne Vos en Fiona Wiebes omhoog zien klimmen.

Zondag 31 juli 2022

Voor het gezamenlijke ontbijt is er een hardlooptraining. Dan opfrissen, ontbijten en rond 10.30 uur vertrekken we weer naar Nederland. Voor de liefhebbers bezoeken we nog de afsluitende klimtijdrit van de Tour Feminin op de Planches des Belles Filles.

Zoals aangegeven is het programma onder voorbehoud van o.a. het weer. Voor het fietsen en hardlopen kunnen verschillende groepen worden gemaakt op basis van snelheid en/of duur. Je bent niet verplicht om aan de trainingssessies deel te nemen.

 

Accommodatie

We maken gebruik van de accommodatie van Nathalie en Peterjan, twee Nederlandse wereldreizigers die enkele jaren geleden in de Vogezen zijn neergestreken.

Meer informatie over de accommodatie, zie deze link
Voor een sfeerbeeld, zie deze video

Je verblijft op basis van een 2-persoonskamer. Vrijwel elke 2-persoonskamer kent losstaande bedden en een eigen badkamer met een apart toilet. Er zijn mogelijkheden om een één-persoonskamer of andere accommodatie te boeken, maar dan graag in overleg.

Gedurende het verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals koffie, (kruiden)thee en fruit. Niet inbegrepen zijn de overige consumpties.

Qua ontspanning kan je een Ayurvedische massage boeken of gebruik maken van een Spa/Wellness Center op 15 minuten rijden. Beiden vanzelfsprekend op eigen kosten ;). Wil je hier gebruik van maken, laat het van tevoren even weten.

Prijzen en reserveren

De prijzen voor 2022 zijn nog niet volledig bekend. Deze vermelden we zo snel mogelijk. Hou rekening voor het geheel met een prijs van circa € 495,- all in (dat wil zeggen: accommodatie op basis van een 2-persoonskamer en volpension, deelname aan alle trainingen, etc.).

Reserveren kan via deze link.

Voor vragen over het triathlon weekend, zoals dieetwensen, allergieën, andere accommodatiemogelijkheden, etc. kan je mij bereiken op (06) 1963 1986.