Skip links

Triathlonweekend in de Vogezen

30 september t/m 3 oktober 2021

Triathlonweekend najaar 2021

Een gezellig, sportief weekend met tal van zwem-, fiets- en loopsessies in de prachtige natuur van de hoge Vogezen.

Korte beschrijving

Het weekend staat in het teken van de drie sporten, maar staat ook bol van plezier, ontspanning, met elkaar kennis en ervaring uitwisselen. Ook is er de mogelijkheid om in samenspraak de basis voor je trainingsplan 2022 te leggen. Zoals altijd, niets moet. Je kunt ook meegaan om alleen te zwemmen of alleen te fietsen met de groep en andere trainingssessies over te slaan. Gewoon luieren of zelf de omgeving verkennen mag natuurlijk ook!

Als uitvalsbasis gebruiken we Ptitmonde, een accommodatie met meerdere 2-persoonskamers (eigen badkamer), een zaal en volop ontspanningsmogelijkheden (o.a. Ayurvedische massage).

Alle maaltijden, koffie, (kruiden)thee en fruit gedurende het verblijf zijn inbegrepen.

We vertrekken op donderdagochtend 30 september met eigen vervoer. De terugreis is gepland voor zondagmiddag 3 oktober.

Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum aantal deelnemers is 16.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

Donderdag 30 september

Vertrek vanuit Nederland met eigen vervoer (gaan we onderling regelen). Reistijd is circa 6 uur naar de accommodatie. We zijn welkom vanaf 16.00 uur. Na het inchecken gaan we even lekker zwemmen in het meer van Xonrupt (hier wordt jaarlijks de triathlon van Gérardmer gehouden). Tijdens en na het gezamenlijk diner is er ruimte om verder met elkaar kennis te maken.

Vrijdag 1 oktober

Voorafgaand aan het gezamenlijk ontbijt is er een hardlooptraining. Na het ontbijt gaan we op de fiets de hoge Vogezen verkennen met een lange duurrit. We zijn weer op tijd terug voor de lunch of als het goed weer is, lunchen we onderweg. In de middag (na een siësta) gaan we weer zwemmen. Na het gezamenlijk diner organiseren we een leuke pubquiz.

Zaterdag 2 oktober

Ook nu is er weer ruimte voor een hardlooptraining voor het gezamenlijke ontbijt. Na het ontbijt gaan we weer op de fiets naar wat meer geaccidenteerd terrein voor onder meer een klimtest. We lunchen weer gezamenlijk en na de siësta gaan we lekker zwemmen. Bij terugkomst is het opfrissen, gezamenlijk diner en in de zaal houden we dan een spelletjesavond.

Zondag 3 oktober

Voor het gezamenlijke ontbijt is er een hardlooptraining. Dan opfrissen, ontbijten en rond 10.30 uur vertrekken we weer naar Nederland.

Zoals aangegeven is het programma onder voorbehoud van o.a. het weer. Voor het fietsen en hardlopen kunnen verschillende groepen worden gemaakt op basis van snelheid en/of duur. Je bent niet verplicht om aan de trainingssessies deel te nemen.

 

Accommodatie

We maken gebruik van de accommodatie van Nathalie en Peterjan, twee Nederlandse wereldreizigers die enkele jaren geleden in de Vogezen zijn neergestreken.

Meer informatie over de accommodatie, zie deze link
Voor een sfeerbeeld, zie deze video

Je verblijft op basis van een 2-persoonskamer. Vrijwel elke 2-persoonskamer kent losstaande bedden en een eigen badkamer met een apart toilet. Er zijn mogelijkheden om een één-persoonskamer of andere accommodatie te boeken, maar dan graag in overleg.

Gedurende het verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals koffie, (kruiden)thee en fruit. Niet inbegrepen zijn de overige consumpties.

Qua ontspanning kan je een Ayurvedische massage boeken of gebruik maken van een Spa/Wellness Center op 15 minuten rijden. Beiden vanzelfsprekend op eigen kosten ;). Wil je hier gebruik van maken, laat het van tevoren even weten.

Prijzen en reserveren

Voor de accommodatie op basis van een 2-persoonskamer betaal je  € 211,- all-in (zie bovenstaande beschrijving) Voor de begeleiding van de trainingssessies gedurende het weekend betaal je € 38,-. Je hebt dus een volledig verzorgd triathlonweekend op een prachtige locatie voor € 249,-.

Reserveren kan tot 27 augustus aanstaande via deze link.

Voor vragen over het triathlon weekend, zoals dieetwensen, allergieën, andere accommodatiemogelijkheden, etc. kan je mij bereiken op (06) 1963 1986.