Skip links

Unchain Your Potential

Be Your Best

Coaching

De toegevoegde waarde van persoonlijke begeleiding
Structuur 

Wij helpen je de verbinding te maken tussen het realiseren van je sportieve doelen en wat je daarvoor gaat doen. Dit is onze voornaamste taak: een structuur bieden in je voorbereiding.

Daar komt vanzelfsprekend veel bij kijken, vandaar dat we een gedegen aanpak hebben. Op deze pagina’s lees je hier mee over. Van de intake tot onze wedstrijdbegeleiding.

Reisgenoot  Tegelijkertijd zijn we je reisgenoot. Samen beleven we alle stappen. Van de eerste trainingen tot aan de finish van je sportieve doelen.

We treden op als je sparring-partner, je motivator en supporter. Met het laatste bedoelen we dat we jouw support zijn, in goede en minder goede tijden. En misschien nog wel het belangrijkste: tijdens de reis willen we vooral veel plezier hebben. Aan de (groeps)trainingen, de tests, de voorbereidingswedstrijdjes en uiteindelijk de grote doelen.

Over mij:

Hoi, ik ben Arie. Als je er klaar voor bent, gaan we samen op reis om jouw sportieve doelen te realiseren!

Als coach ben ik:

Betrokken

Aandachtig

Gestructureerd

Gedreven en enthousiast

Oprecht geïnteresseerd

Bereikbaar

Ondersteunend

Flexibel

Soms confronterend

Nieuwsgierig

Toekomstgericht

Altijd handelend vanuit jouw belang

Kom kennis maken en kijk of er een klik is.

Maak afspraak!

Onze coachingsaanpak op hoofdlijnen

In ons eerste gesprek staat kennis maken centraal. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we heen? Kunnen we elkaar vinden in een gezamenlijke reis die leidt tot de finishlijn van jouw sportieve droom of misschien zelfs verder dan dat. Wat gloort er op de horizon, wat is jouw echte droom is?

Een tweede belangrijk onderdeel is te weten waar je staat. Wat is je achtergrond en ervaring? Wat wil je verbeteren om je sportieve droom waar te maken of je wedstrijdseizoen optimaal te laten verlopen? Wat is daarvoor nodig?

Beide onderdelen komen in een uitgebreid intakegesprek naar voren. Wij nemen er ruim de tijd voor, reken op 1,5 tot 2 uur. Voorafgaand aan je afspraak, ontvang je een digitaal intakeformulier. Het invullen hiervan kost circa 30 minuten, maar bied je de nodige inspiratie.

Het intakegesprek is in principe kosteloos. Het kan plaatsvinden in onze praktijkruimte of bij jou thuis.

Als fundament voor een uitgekiende trainingsaanpak zien wij het als een absolute voorwaarde om te weten waar je staat met je conditie en techniek. We kunnen gebruik maken van een recente inspanningstest en techniek(video)analyse.

Als je deze niet hebt, dan gaan we deze gezamenlijk maken. Met het Personal Performance Test Protocol hebben we verschillende mogelijkheden om voor elk onderdeel zowel de inspanningstest als techniektest uit te voeren. Meer informatie over het Personal Performance Test Protocol vind je hier.

 

Als je (her)start als duursporter, adviseren wij om een Sportgeneeskundig onderzoek te laten uitvoeren. Wij werken hiervoor samen met Sportgeneeskunde Rotterdam.

Op basis van de informatie uit ons intakegesprek en de diverse testen, kunnen we een persoonlijke trainingsaanpak maken. Dit vertalen we naar een trainingsplan voor de periode die we met elkaar afspreken.

Voor het trainingsplan gebruiken we Trainingpeaks, een software platform waarin al je trainingen staan vermeld en waarin alle trainingsresultaten meteen zichtbaar zijn als je werkt met een Garmin, Wahoo of ander merk sporthorloge.

Je krijgt met personal coaching gerichte feedback op je trainingsresultaten. Je kunt je vragen kwijt. Je coach moedigt je aan, geeft schouderklopjes, maar kan ook de stok achter de deur zijn.  Kortom met personal coaching heb je een coach als reisgezel en gids op weg naar de realisatie van jouw doelen.

We bieden zowel persoonlijke als groepstrainingen aan. Bijvoorbeeld de Bikkeltrainingen, die op vrijdagavond plaatsvinden. Meer info vind je hier.

Wil je een meer persoonlijke aanpak om bijvoorbeeld je zwem- of looptechniek te verbeteren, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De individuele zwemtrainingen houden we in zwembad De Fakkel in Ridderkerk.

Een individuele techniektraining is altijd op afspraak. Wil je meer weten, neem even contact met ons op.

Naast de directe feedback op je trainingsresultaten, houden we periodiek een evaluatiegesprek. Dat kan digitaal, maar ook tijdens een persoonlijk gesprek.

Regelmatig toetsen we ook je lange termijndoelen met je progressie. Vanuit de gedachte dat je ook aan je (persoonlijke) ontwikkeling als triatleet blijft werken. We weten uit ervaring dat je blijvend blijven verbeteren om uiteindelijk langer en/of sneller je wedstrijden te doen vraagt om geduld en constante aandacht.

Onze filosofie

Passie. Plezier. Prestatie.

Deze 3 P’s staan centraal in onze aanpak. Wij werken daarom vanuit een aantal principes.

#1 Een topprestatie bouw je vanuit een stevig fundament. Des te solider deze basis is, des te beter kunnen we opbouwen naar jouw optimale fitheid. Om deze reden besteden we aandacht aan belangrijke onderdelen als voeding, inspanningsfysiologie en (mentale) wedstrijdvoorbereiding.

#2 Een topprestatie is het resultaat van een proces. Dat proces geven we samen vorm, waarbij we tussentijdse resultaten objectiveren door middel van testen. Dit kunnen zowel inspanningstesten als techniektesten zijn. Wij vinden het belangrijk dat je ervaart en daardoor je inzicht vergroot over hoe je lichaam reageert op inspanning en hoe je van daaruit structureel je prestaties naar een hoger niveau kunt brengen.

#3 We willen dat je je bij ons in goede handen voelt. Wij willen alles in het werk stellen zodat jij je doelen kunt bereiken. Het onderling vertrouwen is daarbij de sleutel. Dat vraagt om duidelijkheid over de verwachtingen die we over en weer naar elkaar hebben. Om een open mind, een positieve-kritische houding en de durf om vragen te stellen en twijfels te uiten. Vandaar dat wij altijd bij de start een uitgebreide intake houden en tijdens trainingen, besprekingen en wedstrijden oprecht luisteren naar en rekening houden met jouw mening.

#4 We willen dat je plezier hebt in het trainen en in de samenwerking met ons.

Dat is voor ons de sleutel tot het succes.