Skip links

Hemelvaartsdag 26 mei 2022

Prachtige rit over de Zuid-Hollandse eilanden!

 

 

Een tour over de Zuid-Hollandse eilanden

 

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022, organiseren Kuitenbijter en Emergo Cycling een prachtige trainingstocht over de Zuid-Hollandse eilanden. De start is om 9.30 uur vanuit Puttershoek. 

Ontvangst
De ontvangst is vanaf 9.00 uur aan de Narvikstraat 1 te Puttershoek. Rondom dit gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Je racefiets kan je stallen aan de achterkant van het gebouw (door het stalen hek). 

Aanmelden kan bij Jaap of Arie, zodat we tijdig weten dat iedereen er is. Koffie en thee staan natuurlijk voor je klaar.

Start

Voorafgaand aan de start is er een briefing over de route en de veiligheidsmaatregelen. De bedoeling is dat je onderweg kennis maakt met de andere deelnemers die met de groep meerijden. Wil je individueel rijden, dan mag dat ook. De route is onderstaand weergegeven.

Route

De route volgt vanuit Puttershoek eerst de Binnenbedijkte Maas, een dode rivierarm van 7 kilometer lang. Vervolgens gaat de route naar het Haringvliet, dat we een groot gedeelte van de route blijven volgen. We gaan over Hellegatsplein naar Goeree-Overflakkee, waar we via een tunneltje onder de doorgaande weg door naar een mooie route langs het water gaan. Let op: dit tunneltje is gevaarlijk in verband met slecht licht en weinig ruimte voor tegenliggers. Het is verstandig om hier af te stappen.

We volgen het water langs Den Bommel en door Stad aan het Haringvliet, Bij Middelharnis gaan we over de voetgangersbrug naar de andere kant van de kreek. Let op, ook hier moet je verplicht afstappen. 

We vervolgen onze weg tot aan de sluis, een smalle brug over het water. Het laatste punt waar weinig ruimte is voor tegenliggers. Hierna rijden we naar Stellendam. Vanuit Stellendam steken we via de Haringvlietbrug opnieuw het Haringvliet over. We volgen vervolgens de andere kant van het Haringvliet door Hellevoetsluis en vervolgens pakken we het Spui op.

Dit prachtige fietspad blijven we volgen tot aan de veerpont Hekelingen – Nieuw Beijerland. Wil je wat minder kilometers fietsen, dan kan je deze veerpont nemen (kosten circa 1 euro enkele reis) en via Oud-Beijerland langs het Spui terug naar Puttershoek.

Voor de lange route steken we door langs het Spui naar het waterwingebied De Beerenplaat. Hier pakken we de Oude Maas op en gaan via Spijkenisse naar de Spijkenisse brug. Deze steken we over om vervolgens langs de noordkant van de Oude Maas via een uitstekend fietspad naar de Heinenoordtunnel te gaan. Hier ligt de laatste klim van de dag. Direct uit de Heinenoordtunnel gaan we linksaf en binnen 5 kilometer ben je terug bij de start.

De lange route vind je op Komoot.

Pleisterplaats

Op de route zijn voldoende gelegenheden om even op het terras te zitten voor een klassieke koffie met appelgebak.

Netwerken
Met elkaar onderweg zijn biedt bij uitstek de gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom wisselen we gedurende de rit regelmatig van plaats in de groep, zodat je meerdere deelnemers kunt spreken.

Terugkomst
Bij terugkomst wacht je nog een kleine pasta maaltijd. Voor drinken kunnen we gebruik maken van de brasserie, dit is echter wel op eigen kosten.

Kuitenbijter Award

Je kunt meedoen aan de Kuitenbijter Award, die we zullen uitreiken aan degene die een specifiek Strava-segment het snelste aflegt. Welke Strava-segment dat is, zullen we tijdens de briefing onthullen. Jaap en Veerle van Kuitenbijter.com stellen voor de snelste deelnemers een mooi paar wielersokken beschikbaar.

Kosten

Aan de tocht zijn geen kosten verbonden.

Deelnemen

Schrijf je in via onze events pagina