Skip links

Triathlonweekend Vogezen 2023

van woensdag 20 t/m zondag 24 september

Triathlonweekend 2023

Een gezellig, sportief weekend met tal van zwem-, fiets- en loopsessies in de prachtige natuur van de hoge Vogezen.

Korte beschrijving

Het weekend staat in het teken van de drie sporten, maar staat ook bol van plezier, ontspanning, met elkaar kennis en ervaring uitwisselen. Zoals altijd, niets moet. Je kunt ook meegaan om alleen te zwemmen of alleen te fietsen met de groep en andere trainingssessies over te slaan. Gewoon luieren of zelf de omgeving verkennen mag natuurlijk ook!

De trainingen zijn gericht op triatleten van alle niveaus en bevatten ondermeer open watertechniek zwemmen, klimmen en dalen op de fiets, trailrunning en het trainen van de wissels tussen de onderdelen.

Als uitvalsbasis gebruiken we Ptitmonde. Ptitmonde staat bekend om zijn prachtige ligging en de eigenaren Nathalie en Peterjan zorgen ervoor dat niets ontbreekt om er een fantastisch verblijf van te maken.

Alle maaltijden, koffie, (kruiden)thee en fruit gedurende het verblijf zijn inbegrepen. Vanzelfsprekend wordt er ook vegetarisch aangeboden.

We vertrekken op woensdag 20 september met eigen vervoer. De terugreis is gepland voor zondagmiddag 24 september.

Het minimum aantal deelnemers is 8 triatleten.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

Woensdag 20 september 2023

Vertrek vanuit Nederland met eigen vervoer (gaan we onderling regelen). Reistijd is circa 6 uur naar de accommodatie. We zijn welkom vanaf 16.00 uur. Na het inchecken verkennen we de trail rondom de accommodatie. Tijdens en na het gezamenlijk diner is er ruimte om verder met elkaar kennis te maken.

Donderdag 21 september 2023

Voorafgaand aan het gezamenlijk ontbijt is er een zwemtraining in het meer van Xonrupt-Longemer. Na het ontbijt lopen we de trail rondom de accommodatie (rondje van 3,9 km met flink wat hoogtemeters). Na de lunch besteden we aandacht aan remmen en afdalen op de fiets en gaan we de hoge Vogezen verkennen met een duurtraining.  Na het gezamenlijk diner organiseren we een leuke PubQuiz.

Vrijdag 22 september 2023

Voor het ontbijt is er een zwemtraining in het meer. Na het ontbijt is er een fietstraining of trail gepland (afhankelijk van het weer). We verkennen ondermeer de fietsroute over de Col de la Schlucht, die in de Reversed Triathlon zit. Ook in de middag is er ruimte voor een workshop (wordt nog nader ingevuld). Na het diner is er deel 2 van de PubQuiz.

Zaterdag 23 september 2023

Na het ontbijt vertrekken we naar het meer van Xonrupt voor de 3e editie van de Triathlon Reserved van Xonrupt-Longemer. De wedstrijd bestaat uit 5k hardlopen rondom het meer, fietsen met de beklimming van de Col de la Schlucht, het gehele parcours is circa 25 km met 500 hoogtemeters en tenslotte 500 meter zwemmen in het meer. Na de lunch is er ruimte voor een mooie hike of of een bezoek aan een terras in Gérardmer.

Zondag 24 september 2023

Voor het gezamenlijke ontbijt is er een zwemsessie of een hardlooptraining. Dan opfrissen, ontbijten en rond 10.30 uur vertrekken we weer naar Nederland.

Zoals aangegeven is het programma onder voorbehoud van o.a. het weer.  Je bent niet verplicht om aan de trainingssessies deel te nemen.

 

Accommodatie

We maken gebruik van Petitmonde. Nathalie en Peterjan hebben een klein paradijs gecreëerd op een heuvel met uitzicht op de vallei van de Meurthe. De accommodatie kent voornamelijk 2-persoonskamers met losse bedden. Voor een sfeerimpressie, zie deze video

Gedurende het verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals koffie, (kruiden)thee en fruit. Niet inbegrepen zijn de overige consumpties.

Prijzen en reserveren

De prijs bedraagt € 495,- per persoon. Hierin zijn de overnachtingen en alle maaltijden op basis van vol pension inbegrepen. Daarnaast is koffie, (kruiden)thee en water inbegrepen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Reserveren kan via deze link.

Voor vragen over het triathlon weekend, zoals dieetwensen, allergieën, andere accommodatiemogelijkheden, etc. kan je mij bereiken op (06) 1963 1986.