Emergo Cycling & Tri Sports

MALAGA: CULINAIRE HOTSPOT IN ANDALUSIË

MALAGA: CULINAIRE HOTSPOT IN ANDALUSIË

In het hart van Andalusië, waar de zon zich genereus over de glinsterende Middellandse Zee verspreidt, ligt de betoverende stad Malaga. Deze sfeervolle plek wordt niet alleen gekenmerkt door haar prachtige landschappen en rijke geschiedenis, maar ook door haar smaakvolle culinaire erfgoed.

 

Een van de meest geliefde gerechten van Malaga zijn de “Espetos de Sardinas”. Langs de kustlijn van de stad vind je kleine strandrestaurants waar de geur van gegrilde sardines de zilte lucht vult. De sardines, vers gevangen uit de Middellandse Zee, worden met zorg geregen op lange stokken en boven open vuur gegrild. Een vleugje zeezout en een scheutje citroensap vormen de enige toevoegingen, waardoor de ware smaak van de vis tot zijn recht komt. Het resultaat is een delicatesse die het hart van elke culinaire avonturier sneller doet kloppen.

 

Een andere verrukking uit de keuken van Malaga is “Ajoblanco”. Deze koude soep, eenvoudig in ingrediënten maar rijk van smaak, combineert amandelen, knoflook, olijfolie, brood en een vleugje azijn. Eenmaal zorgvuldig gemengd, ontstaat een zijdezachte vloeistof die de smaakpapillen betovert. Vaak wordt deze soep geserveerd met stukjes sappige druiven of stukken verkoelende meloen, wat een harmonieuze balans tussen zoet en hartig creëert.

 

En dan is er nog “Gazpacho”, een verfrissend geschenk van de Andalusische zomers. Deze koude tomatensoep wordt bereid met sappige tomaten, knapperige komkommers, smaakvolle paprika’s, een vleugje knoflook en olijfolie, en zachte stukjes brood. Na zorgvuldig mengen en koelen, presenteert het zich als een levendige, rode kom vol vitaliteit. De eerste slok brengt verkoeling, terwijl de smaken van de zonovergoten ingrediënten dansen op de tong.

 

De traditionele gerechten van Malaga vertellen een verhaal van passie voor eenvoudige, pure ingrediënten en de kunst van het balanceren van smaken. Ze weerspiegelen de warmte en gastvrijheid van de Andalusische cultuur en vormen een onmisbaar onderdeel van de betovering die deze stad haar bezoekers biedt. Dus, wanneer de zon ondergaat aan de horizon van de Middellandse Zee, kunnen reizigers zich verheugen op een onvergetelijke culinaire reis door de smaken van Malaga.

 

Onze trainingskampen in Malaga (van 20 maart t/m 13 april) gaan niet alleen over het vergroten van je conditie en verbeteren van je techniek. Het gaat ook het ontmoeten van een rijke culinaire traditie. Het beleven in smaak, geur en kleur van maaltijden met verse ingrediënten, fantastisch klaargemaakt en genieten in het gezelschap van sportvrienden.

WIL JIJ MALAGA BELEVEN EN JE CONDITIE EN TECHNIEK VERBETEREN?

KOM TUSSEN 20 MAART EN 14 APRIL TRAINEN EN GENIETEN IN MALAGA