Emergo Cycling & Tri Sports

BIKEFITTING

JE OPTIMALE FIETSPOSITIE VOOR LANGDURIG FIETSPLEZIER

EEN BIKEFIT IS DÉ OPLOSSING VOOR IEDEREEN DIE PROBLEEMLOOS, COMFORTABEL EN ZONDER PIJNTJES WIL FIETSEN. 

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN OP EEN RIJ:

 

#1 Comfort en Efficiëntie:

Een dynamische bikefit verbetert het comfort tijdens het fietsen en optimaliseert de efficiëntie van je trapbewegingen. Het minimaliseert ongemak en voorkomt mogelijke blessures door ervoor te zorgen dat je lichaam in een natuurlijke en comfortabele positie zit.

 

#2 Verlichting van Drukpunten:

Een dynamische bikefit kan helpen bij het verminderen van drukpunten op gevoelige gebieden zoals handen, polsen, zitvlak en voeten. Dit draagt bij aan een meer ontspannen en aangename rijervaring.

 

#3 Optimale Krachtoverdracht:

Door de juiste afstelling van de fiets kunnen je spieren effectiever kracht genereren en overbrengen naar de pedalen. Dit resulteert in een efficiëntere trapbeweging en verbeterde prestaties.

 

#4 Voorkomen van Blessures:

Een goed uitgelijnde fietspositie kan helpen bij het voorkomen van blessures, vooral in de knieën, heupen, rug en nek. Het minimaliseert overmatige stress op gewrichten en spieren.

 

#5 Aanpassing aan individuele anatomie:

Iedereen heeft een unieke lichaamsbouw. Een dynamische bikefit neemt dit in overweging en past de fiets aan aan jouw individuele anatomie, zodat je in een positie zit die het beste bij jou past.

 

#6 Verbeterde Prestaties:

Een dynamische bikefit kan leiden tot verbeterde prestaties doordat je efficiënter kunt trappen, minder vermoeidheid ervaart en een betere aerodynamica bereikt.

 

#7 Juiste Zadel- en Stuurhoogte:

Een dynamische bikefit bepaalt de ideale hoogte van het zadel en stuur, waardoor je een optimale positie op de fiets hebt. Dit heeft invloed op je comfort en controle over de fiets.

 

#8 Aerodynamica Optimaliseren:

Voor diegenen die zich bezighouden met snelheid en aerodynamica, kan een dynamische bikefit ook helpen bij het optimaliseren van je positie om de luchtweerstand te verminderen.

 

#9 Betere Fietscontrole:

Een dynamische bikefit verbetert je algehele controle over de fiets, wat vooral belangrijk is bij afdalingen, bochten en technische terreinen.

 

#10 Zelfbewustzijn en Kennis:

Tijdens een dynamische bikefit ontvang je vaak nuttige informatie over je eigen lichaamshouding en traptechniek. Dit bewustzijn kan je helpen om zelf kleine aanpassingen te maken en je fietspositie in de toekomst te onderhouden.

BESCHRIJVING

WIL JIJ COMFORTABEL KUNNEN FIETSEN EN BLESSURES ZOVEEL MOGELIJK BEPERKEN? DAN IS DE BIKEFIT DE BESTE OPLOSSING VOOR JOU.

 

IN 2,5 UUR GAAN WE IN EEN AANTAL STAPPEN OP ZOEK NAAR JOUW OPTIMALE FIETSPOSITIE:

– KENNISMAKING EN INTAKE

– STATISCHE METING: WE METEN JOUW LICHAAMSMATEN

– VOETMETING: WE METEN JOUW VOETEN OP MET EEN WARMTEPLAAT

– ANALYSE EN AANPASSING VAN STEUNPUNT #1: COMBINATIE BINNENZOLEN, SCHOENEN, PEDALEN, STAND VAN DE VOETEN T.O.V. DE KNIEËN

– ANALYSE EN AANPASSING VAN STEUNPUNT #2: COMBINATIE VAN ZADEL, ZADELHOOGTE, -AFSTAND, -TILT AAN DE HAND VAN GEBIOMIZED SADDLEPRESSURE

– ANALYSE EN AANPASSING VAN STEUNPUNT #3: COMBINATIE VAN STUURHOOGTE, -BREEDTE, DROPOFF, REMGREEPPOSITIE EN AFSTAND ZADEL-STUUR

– BESPREKING RESULTATEN

 

KOM JE MET JE BESTAANDE FIETS, DAN KUNNEN WE EVENTUELE AANPASSINGEN AAN COMPONENTEN, ZADEL EN/OF SCHOENEN DIRECT UITVOEREN (INDIEN VOORRADIG).

WAT LEVERT HET JE OP?

NA 2,5 UUR HEBBEN WE JE OPTIMALE FIETSPOSITIE IN KAART GEBRACHT. JE KRIJGT HIERVAN EEN DIGITAAL RAPPORT, ZODAT JE DEZE ALTIJD KUNT GEBRUIKEN VOOR DE AANKOOP VAN EEN FIETS.

 

JE OPTIMALE FIETSPOSITIE ZAL EVENTUELE PIJNTJES DOEN VERMINDEREN EN TOEKOMSTIGE BLESSURES ZOVEEL MOGELIJK VOORKOMEN.

 

ALS JE MET EEN BESTAANDE FIETS KOMT, DIE QUA ZADEL OF COMPONENTEN MOET WORDEN AANGEPAST, DAN KUNNEN WE DAT DIRECT REGELEN. JE GAAT DAN MET EEN UITSTEKEND AFGESTELDE FIETS NAAR HUIS.

PRIJS € 249,-

JE KRIJGT DIRECT NA AFLOOP VAN DE BIKEFIT EEN FACTUUR EN RABO BETAALVERZOEK IN ONZE PRAKTIJK.

 

ALS WE COMPONENTEN MOETEN BESTELLEN, DAN ONTVANG JE VAN ONS ALTIJD EEN PRIJSOPGAVE.

 

ALS JE EEN TWEEDE BIKEFIT WIL, BIJVOORBEELD VOOR EEN GRAVELBIKE, DAN BIEDEN WE JE 25% KORTING OP HET REGULIERE TARIEF VOOR DEZE BIKEFIT.

PRAKTISCHE ZAKEN

DE BIKEFIT VINDT PLAATS IN ONZE PRAKTIJK IN PUTTERSHOEK. ONDERSTAAND DE VERSCHILLENDE STAPPEN DIE WE SAMEN GAAN NEMEN. MET ONDERSTAANDE BUTTON RESERVEERT JE JE DATUM EN TIJD.

MET BOVENSTAANDE BUTTON MAAK JE DE AFSPRAAK VOOR JOUW BIKEFIT. JE ONTVANGT DIRECT EEN BEVESTIGING VAN JOUW AFSPRAAK PER E-MAIL. OOK ONTVANG JE PER E-MAIL EEN VERDERE UITLEG VAN HET HELE BIKEFITTINGSPROCES.

DE BIKEFIT VINDT PLAATS IN ONZE PRAKTIJK AAN DE NARVIKSTRAAT 1 TE PUTTERSHOEK. IN ONZE AFSPRAAKBEVESTIGING VIND JE ALLE INFORMATIE OVER WAT JE MEE KUNT NEMEN.

JE HEBT CIRCA 6 WEKEN NODIG OM TE WENNEN AAN JE NIEUWE FIETSPOSITIE. MOCHT DE NIEUWE FIETSPOSITIE NA 6 WEKEN NOG NIET COMFORTABEL AANVOELEN, DAN KUN JE EEN NIEUWE AFSPRAAK MAKEN TER CONTROLE. DEZE AFSPRAAK IS ALTIJD GRATIS.

IN DE LOOP VAN DE TIJD WORDT JE FIETSPOSITIE ANDERS. BIJVOORBEELD OMDAT JE MATERIALEN EN COMPONENTEN VOLGENS EEN BEPAALD PATROON SLIJTEN OF OMDAT JE LICHAAM VERANDERT. OOK KUNNEN NIEUWE TECHNOLOGIEËN ZORGEN VOOR NIEUWE MOGELIJKHEDEN.

 

BINNEN 24 MAANDEN NA JE BIKEFIT NEMEN WE OPNIEUW CONTACT MET JE OP OM JE UIT TE NODIGEN VOOR EEN BIKEFIT APK. WE LOPEN DAN ALLE OORSPRONKELIJKE UITGANGSPUNTEN NOG EVEN NA. ALS ER EEN NIEUWE BIKEFIT NODIG IS, BIJVOORBEELD OMDAT JE NIET MEER COMFORTABEL ZIT, MAKEN WE DIRECT EEN NIEUWE AFSPRAAK.

JE GAAT EEN NIEUWE FIETS KOPEN, DAN KUNNEN WE JE DAARBIJ VAN DIENST ZIJN. WE HEBBEN IMMERS DE DATA VAN JE FIETSMETING IN ONZE SYSTEMEN STAAN. OP BASIS VAN DIE DATA KUNNEN WE HEEL SNEL VOORZIEN VAN FIETSMERKEN, MODELLEN, MATEN DIE BIJ JOU PASSEN. ZO KAN JE GERICHT ZOEKEN.

 

MOCHT JE NAAST JE RACEFIETS EEN GRAVELFIETS OF EEN TIJDRITFIETS KOPEN, DAN KUNNEN WE VANUIT DEZELFDE DATA SNEL EEN BIKEFIT VOOR JE REGELEN. WE BIEDEN JE DAN EEN KORTING VAN 25% OP HET REGULIERE TARIEF.